Αφοπλισμός δύο Χρυσαυγιτών βουλευτών

Ο λόγος για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή και Αντώνη Γρέγο. Στον Γερμενή έχει κατατεθεί μήνυση από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.

Στον δε Γρέγο, έχει γίνει ήδη ανάκληση της άδειας κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, εξαιτίας του παρ’ ολίγον σοβαρού ατυχήματος στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης,

οδηγώντας την ασφάλεια στο συμπέρασμα πως ο βουλευτής δεν έχει τα εχέγγυα χρήσης του όπλου. Ο Γρέζος πάντως έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Οι 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βασιλική Κατριβάνου που κατέθεσαν την ερώτηση στη βουλή, σημείωσαν πως αυτά τα γεγονότα με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες βουλευτές «καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη αδειοδοτημένη οπλοφορία στη χώρα μας».

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, που θα επιβάλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα