ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνουν τα… αποκαλυπτήρια για τις βαθμολογίες των υποψηφίων, που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα αναρτηθούν μετά τις 13:00 σε όλα τα λύκεια της χώρας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00, να βρίσκουν τη

βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Η ακτινογραφία των βάσεων

Πτωτική πορεία θα ακολουθήσουν φέτος οι βάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά μόνο στο 1ο πεδίο, καθώς τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) και ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία (την επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της Θεωρητικής).

Αυξημένη αναμένεται να είναι η ζήτηση για τις σχολές Νομικής, Ψυχολογίας και Φιλοσοφικής, ενώ η εκτίναξη που παρατηρήθηκε τα περασμένα χρόνια στα παιδαγωγικά τμήματα δεν θα παρατηρηθεί φέτος.

Σημαντική πτώση των βάσεων αναμένεται στο 2ο και στο 4ο πεδίο, λόγω των δύσκολων θεμάτων σε μαθηματικά και Φυσική, μαθήματα που επηρεάζουν κατά 48% τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος.

Πιο συγκεκριμένα η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από 300-500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) και αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.500-2.000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές, ιδιαίτερα στα τμήματα της περιφέρειας.

Ηπιότερη αναμένεται η πτώση στο 3ο επιστημονικό πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική). Αντίθετα ανοδική φαίνεται η τάση για τα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ λόγω των υποψηφίων της Θεωρητικής.

Στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές, με μόνη εξαίρεση τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές που αναμένεται να αποτελέσουν και φέτος πόλο έλξης για πολλούς αριστούχους και στις οποίες οι βάσει θα διαμορφωθούν αυτόνομα. Το ίδιο ισχύει για τις στρατιωτικές σχολές των υπολοίπων πεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα