Β. ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την άποψη ότι πρέπει να μεταβιβαστούν περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό Σπίγκελ, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διευκρίνισε ότι «πρέπει να μεταβιβάσουμε περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες σε σημαντικούς πολιτικούς τομείς και το κάθε κράτος να μην μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις». Εξέφρασε την στήριξή στην άποψη της Καγκελαρίου Μέρκελ

λέγοντας ότι η ίδια «επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η λύση για την ευρωπαϊκή κρίση είναι η «περισσότερη» Ευρώπη».

Υπογράμμισε δε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί» το γεγονός ότι «μέχρι τώρα τα κράτη μέλη έχουν σχεδόν πάντα τον τελευταίο λόγο». Πήρε, όμως, αποστάσεις από το ομοσπονδιακό πρότυπο, διευκρινίζοντας ότι η «Ευρώπη του μέλλοντος δεν θα είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος κατ’ εικόνα των ΗΠΑ ή της Γερμανίας».

Απαντώντας στα σενάρια διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χαρακτήρισε παράλογα και διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ούτε στον κίνδυνο διάλυσης του ευρώ. Ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι «θα αμφισβητούνταν πολλά από τα πράγματα που έχουμε πετύχει και αγαπούμε – είτε πρόκειται για την ενιαία αγορά, είτε για την ελεύθερη μετακίνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα