Αύξηση 5% της τουριστικής δραστηριότητας παγκοσμίως

Ειδικότερα, οι μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο επέδειξαν υγιή αποτελέσματα ιδιαίτερα για το βόρειο ημισφαίριο, με τις διεθνείς αφίξεις να ξεπερνούν τα 125 εκατ. τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και με τον Ιούνιο να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 100 εκατ. αφίξεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Taleb Rifai, ενώ η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κινείται σε χαμηλή ταχύτητα, ο διεθνής τουρισμός εξακολουθεί να παράγει άνω του μέσου όρου αποτελέσματα στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, προσφέροντας ζωτικής σημασίας ευκαιρίες

για την απασχόληση και την τοπική οικονομία. «Αυτό», καταλήγει ο κ. Rifai, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ευρώπη, όπου η ανεργία αποτελεί αγκάθι σε πολλούς προορισμούς και ο τουρισμός είναι πηγή για την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά την τελευταία δεκαετία».

Οι διεθνείς αφίξεις αυξάνονται σε όλες τις ηπείρους

Η Ευρώπη (+5%) επωφελήθηκε περισσότερο από την αύξηση του τουρισμού κατά τους πρώτους 8 μήνες του 2014, με κατ’ εκτίμηση 20 εκατ. περισσότερες αφίξεις στην περιοχή.

Η Ασία και ο Ειρηνικός (+6%) συνεχίζουν να παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η Αμερική (+3%) κέρδισε 4 εκατ. επιπλέον αφίξεις.

Στην Αφρική (+5%) αφίχθησαν 2 εκατ. επιπλέον τουρίστες, ενώ και η Μέση Ανατολή ανέκαμψε κατά 7% μετά από δύο χρόνια ύφεσης.

Με λίγες εξαιρέσεις, τα θετικά αποτελέσματα στις αφίξεις αντικατοπτρίζονται και στις διεθνείς τουριστικές εισπράξεις που αναφέρθηκαν για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους. Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, τα έσοδα σημείωσαν διψήφια άνοδο στην Ταϊλάνδη (+25%), το Χονγκ Κονγκ (+25%), την Τουρκία (+22%), την Ιαπωνία (+19%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+18%), την Ελλάδα (+15%), την Ινδία (+14%), τη Μαλαιδία (+12%) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (+11%).

Οι αναδυόμενες οικονομίες συνεχίζουν να ηγούνται των διεθνών τουριστικών δαπανών, με όλες τις χώρες BRIC, εκτός από την Ινδία, να καταγράφουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Η Κίνα σημείωσε την εξαιρετική αύξηση των δαπανών κατά 31%, ενώ η Ρωσία (+28%) και η Βραζιλία (+15%) είδαν επίσης υγιή αύξηση κατά τη διάρκεια του οκταμήνου.

Οι δαπάνες από τον τουρισμό ήταν βραδύτερες στις προηγμένες αγορές προέλευσης, όπως ο Καναδάς (+4%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+2%), η Γαλλία (+2%), οι ΗΠΑ (+1%) και η Γερμανία (+0%), ενώ η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Ιταλία κατέγραψαν μείωση δαπανών.

Πηγή : tourismtoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα