«Αγανάκτηση» για το πολυνομοσχέδιο στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Επιπρόσθετα η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων

υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

Και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα: «Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον», τονίζει η Ομοσπονδία. Οι καθηγητές απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμα και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε περίοδο που ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα