«Επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη»

Συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς δήλωσε ότι «η αίσθησή μου είναι ότι η κατάσταση βελτιώνεται» υπογραμμίζοντας ωστόσο την κρισιμότητά της.

Ο Μιχάλης Σάλλας, βλέπει ότι μετά από καιρό διαγράφονται οι πρώτες θετικές εξελίξεις που δημιουργούν προσδοκίες για την αναστροφή της οικονομίας, επισημαίνοντας πως η επόμενη ημέρα των τραπεζών ταυτίζεται με την επόμενη ημέρα για τη χώρα. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «Οι τράπεζες

είναι συνυφασμένες με την οικονομία».

Ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς τόνισε ότι «ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξαγορών των έξι τραπεζών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κάτω από αρκετά ειδικά συνθήκες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκαιριακές. Στην Τράπεζα Πειραιώς είχαμε προετοιμαστεί εντατικά για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος εδώ και καιρό».

«Στόχος μας είναι εντός δώδεκα μηνών και οι έξι τράπεζες που αποκτήθηκαν να λειτουργούν ως ενιαίος οργανισμός υπό την επωνυμία Τράπεζα Πειραιώς», δήλωσε ο Μ. Σάλλας.

Ο ίδιος τονίζει ότι η ελληνική τραπεζική αγορά ήταν και θα παραμείνει εξαιρετικά ανταγωνιστική, ενώ δεν αποκλείει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και άλλες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα