«ΑΓΚΑΘΙ» ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Δεν θα κοπούν οι συντάξεις του ΟΓΑ. Παραμένει αγκάθι το θέμα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. Σύσκεψη στελεχών το απόγευμα για εξειδίκευση και οριστικοποίηση των μέτρων. Νέα σύσκεψη των αρχηγών, μέσα στην εβδομάδα.

¨Όχι σε οριζόντιες περικοπές είπαν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Δεν οριστικοποιήθηκε το

πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μένει να οριστικοποιηθούν λεπτομέρειες.Το σίγουρο είναι ότι σώζονται οι συντάξεις των ΟΓΑ, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι στο βασικό πακέτο – σενάριο δεν υπάρχει πρόταση για περικοπές στης συντάξεις των αγροτών. Ωστόσο φαίνεται πως παραμένει μεγάλο αγκάθι το θέμα των μειώσεων στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Όχι στις οριζόντιες περικοπές, όχι σε περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τη δίωρη συνάντηση, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, καθώς η εξεύρεση των μέτρων πρέπει να έχει σχέση με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό  πρόγραμμα, με τη διεύρυνση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υπάρξουν.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η συζήτηση και η επεξεργασία των αριθμών συνεχίζεται. Ειδικά για αριθμούς «που αφορούν σε ανθρώπους και λειτουργούς» ο κ. Κουβέλης φάνηκε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξουν περικοπές, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Σε ερώτηση για τις συντάξεις του ΟΓΑ, ο κ. Κουβέλης επέμεινε στη θέση του ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και «δεν θα περικοπούν» είπε.

Σχετικά με τους ΟΤΑ, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές καθώς οι δήμοι υποκαθιστούν σε πολλές περιπτώσεις το κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Βενιζέλος θα κάνει δηλώσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Ελλάσσωνα ζητήματα έχουν μείνει ανοικτά σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Έχει οριστικοποιηθεί το βασικό σενάριο, θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων» δήλωσε ο υπουργός. Τα ειδικά μισθολόγια τα συζητούμε ακόμη, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ενώ επιβεβαίωσε αυτό που πριν από λίγο είχε πει και ο κ. Κουβέλης, ότι δηλαδή στο βασικό σενάριο της κυβέρνησης δεν υπάρχει μείωση συντάξεων του ΟΓΑ.

Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, θα υπάρξει επεξεργασία μεταξύ των επιτελείων και θα ξανασυναντηθούμε, δήλωσε από την Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή συζήτηση έπρεπε να είναι για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων, ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι υπάρχει σχέδιο συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους εταίρους που βγάζει τη χώρα από το τούνελ «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα σε νέους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι κα

Keywords
Τυχαία Θέματα