ΑΙΧΜΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ

17:45 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Την προεκλογική ρητορεία των κομμάτων σχολίασε εμμέσως ο Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας», είπε. 

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται

το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες.

Κατά τα άλλα, προχώρησε σε έναν ακόμη απολογισμό του κυβερνητικού έργου των τελευταίων πέντε μηνών, κρίνοντας το θετικό, παρά τις όποιες «καθυστερήσεις, αστοχίες και ενίοτε δυσλειτουργίες». Δήλωσε ότι σταδιακά διαμορφώθηκε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργών -αν και όπως είπε, «σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν οδήγησαν σε σύγκλιση των θέσεων, όπως βλέπουμε ακόμη και τώρα στο χειρισμό κάποιων θεμάτων”.

Υποστήριξε ότι τα 31 Νομοσχέδια, οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι 13 Διεθνείς Συμβάσεις είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος αριθμός νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν σε μια περίοδο πέντε μηνών, αλλά παραδέχτηκε ότι «οι νόμοι έχουν σημασία και αποτέλεσμα όταν εφαρμόζονται. Και η εμπειρία από το παρελθόν δεν είναι συχνά ενθαρρυντική». Υπογράμμισε ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποτελεσματική εφαρμογή τους, προκειμένου να αποδώσουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

• ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

• Η ΚΑΤΑ …ΛΟΥΚΑ ΛΙΣΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα