ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ» ΑΠΟ ΤΗ UBS

16:30 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Για ενδεχόμενο αναστολής της πληρωμής της επόμενης δόσης του δανείου, αν η 7η Μαΐου χωρίς προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης ή αν προκύψει «αντιμνημονιακή» πλειοψηφία, αναφέρεται σε έκθεσή της η ελβετική τράπεζα UBS.

Στην έκθεση, με τίτλο «Ανησυχήστε, ανησυχήστε πολύ για τις ελληνικές εκλογές» γίνεται αναφορά στον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και στη φυγή των ψηφοφόρων από

το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Κατά την άποψη της UBS, η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που ευαγγελίζονται πολλά από τα μικρά κόμματα δεν είναι εφικτή, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη διάθεση εκ μέρους των δανειστών. Παράλληλα, στην έκθεση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει μπροστά ένα δύσκολο έργο: Την άμεση λήψη μέτρων 3 δισ. ευρώ και επιπλέον 12 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014.

Ως απόρροια των παραπάνω, η τράπεζα θεωρεί υψηλό τον κίνδυνο το ΔΝΤ και στη συνέχεια οι Βρυξέλλες να «παγώσουν» το δάνειο προς την Ελλάδα, μέχρι να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της. Η UBS υπογραμμίζει ότι αυτό θα οδηγούσε σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων και κοινωνική αναταραχή. Εκτιμά, πάντως, ότι είναι εξαιρετικά απίθανο η τρόικα να αποσύρει πλήρως τη στήριξή της προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα