ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Με τον πυροβολισμό ενός αξιωματικού από στασιαστή στρατιώτη αναβλήθηκαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις, που ταλανίζουν εδώ και τρία χρόνια την Μαδαγασκάρη με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του Άντρι Ρατζοελίνα.

 «Ένας λοχαγός, που ήταν μεταξύ των αξιωματικών που είχαν σταλεί για να διαπραγματευτούν με τους στασιαστές, δέχθηκε πυρά. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν πέθανε ή όχι», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Επικοινωνίας του στρατού της Μαδαγασκάρης Φίλμπερτ Ρατοβονιρίνα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στασιαστές στρατιώτες εισέβαλαν σε ένα στρατόπεδο κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο

της Μαδαγασκάρης, ενώ ο στρατός της χώρας είχε ανακοινώσει ότι έχει περικυκλώσει την περιοχή και έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους στασιαστές.

Παρ’ όλα αυτά, ο στρατός της Μαδαγασκάρης είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα η στάση να επεκταθεί πέραν της βάσης αυτής, ενώ επεσήμανε ότι ο δεκανέας Κότι Μάιντι, πρώην σωματοφύλακας του πρώην υπουργού Άμυνας της χώρας, ηγείται της στάσης.

Το νησιωτικό αυτό κράτος συγκλονίζεται από πολιτικές αναταραχές και βίαια επεισόδια τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε ο τότε ηγέτης της αντιπολίτευσης Άντρι Ρατζοελίνα εκδίωξε από την εξουσία τον πρόεδρο Μαρκ Ραβαλομανάνα, ο οποίος έκτοτε έχει αυτοεξοριστεί στη Νότια Αφρική.

Keywords
Αναζητήσεις
ανταρτες μαδαγασκάρη
Τυχαία Θέματα