ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΟΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τα μέτρα λιτότητας έχουν φέρουν ασφυξία στους πολίτες του Ισραήλ και οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυξάνονται δραματικά.

Έτσι, σήμερα συντελέστηκε άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας από ένα Ισραηλινό, βετεράνος του ισραηλινού στρατού, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, που αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί. Ευτυχώς, βρέθηκαν περαστικοί, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες και αυτός τώρα είναι τραυματισμένος με εγκαύματα στο 80%.

Αυτή η απόπειρα αυτοπυρπόλησης είναι η πέμπτη από τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, αλλά και η πιο σοβαρή μετά την αυτοπυρπόληση του 57χρονου Μοσέ Σιλμάν,

που υπέκυψε στα τραύματά του την Παρασκευή, έξι ημέρες μετά την απόπειρα, και αναμένεται να κηδευτεί σήμερα.

Ο Μοσέ Σιλμάν σε επιστολή που άφησε κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «παίρνει από τους φτωχούς για να δώσει στους πλούσιους». Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο Σιλμάν είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να εργαστεί. Παρά το ότι είχε αναγνωριστεί ότι είχε 100% αναπηρία από το εθνικό ίδρυμα κοινωνικής ασφάλισης, λάμβανε επίδομα μόλις 2.300 σέκελ (περίπου 469 ευρώ) τον μήνα και πρόσφατα είχε ενημερωθεί ότι δεν ήταν δικαιούχος κοινωνικής στέγασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα