Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη-Σταμάτη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν έναν «έντιμο συμβιβασμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο υπουργός Επικρατείας πρότεινε στον Φώτη Κουβέλη ένα μεταβατικό σχέδιο, το οποίο, κατά την Αγίου Κωνσταντίνου φέρεται να προβλέπει άνοιγμα της ΕΡΤ

εντός των επόμενων 24ώρων, με «προσωρινό» και πάντως όχι δημοσιογραφικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο Φώτης Κουβέλης δεν δέχθηκε την συμβιβαστική πρόταση και διεμήνυσε στον Δημήτρη Σταμάτη ότι «δεν συζητά τίποτα λιγότερο από το να ανοίξει εδώ και τώρα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα σε εθνικό δίκτυο», όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί το matrix24.gr.

Πάντως, και οι δύο πλευρές, παρά την άκαρπη έκβαση της άτυπης συνάντησης, επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να προκύψει συμβιβασμός, προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση και οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η επίσκεψη Σταμάτη στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ δημιούργησε και σενάρια περί επίσπευσης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου διαψεύδουν τη σχετική φημολογία, καθώς προσώρας οι διαθέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι αποκλίνουσες και ενδεχόμενη σύσκεψη αρχηγών αυτή την ώρα θα κατέληγε μάλλον σε ναυάγιο. Συν τοις άλλοις, εκτός Ελλάδας θα βρίσκεται το σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που σημαίνει ότι εκτός απροόπτου, η σύσκεψη θα γίνει το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, όπως είχε αρχικά κανονιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα