«Δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν ανοίξει η ΕΡΤ»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Αν η ΕΡΤ παραμείνει κλειστή, δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία συμφωνία», επισήμανε πριν λίγο στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης που μεταδίδεται και από το matrix24.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Αυτή είναι η απόφαση του κόμματος, πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ για να μπούμε στην οποιαδήποτε συζήτηση», πρόσθεσε ο πορτ

παρόλ της Αγίου Κωνσταντίνου, αφήνοντας να εννοηθεί πως, αν η οθόνη της ΕΡΤ παραμένει «μαύρη» το απόγευμα της Δευτέρας, τότε η σύσκεψη αρχηγών θα αποβεί μάλλον ατελέσφορη.

«Όχι πρόγραμμα-κονσέρβα»

Παράλληλα, πηγές της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν στο matrix24.gr ότι αυτό που ζητεί το κόμμα τους δεν είναι απλώς να… δείχνουν ή να μεταδίδουν κάτι οι συχνότητες και οι σταθμοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά να επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμά τους. «Αν ανοίξουν την ΕΡΤ και βάλουν ντοκιμαντέρ, εμείς θα το εκλάβουμε ως κοροϊδία», τονίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ την προϋπόθεση να είναι κανονικό το πρόγραμμα έθεσε και δημοσίως, με ανακοίνωσή του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. «Ομόφωνα χθες η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να επιμείνουν στη θέση ότι κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή στην ΕΡΤ προϋποθέτει την επαναλειτουργία της με κανονικό πρόγραμμα», επισήμανε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, θέτοντας άλλη μία προϋπόθεση: την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Προϋπόθεση για όλα είναι να αρχίσει να εκπέμπει ξανά η ΕΡΤ σε εθνικό δίκτυο με κανονικό πρόγραμμα», κατέληξε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα