ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

00:20 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Η κρίση είναι ευκαιρία για τους νέους μαυραγορίτες, που ήθελαν την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τώρα θέλετε να τους δώσετε και την δημόσια περιουσία», είπε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «αναλάβει την ευθύνη για τις επιλογές του» και απευθυνόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση είπε: «Δεν είστε Ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές, που η πολιτική της

οδηγεί στην διάλυση της Ε.Ε». Στο ερώτημα «Ποιος έφερε την κρίση;», ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Έχετε πολύ θράσος να ενοχοποιείτε τον ελληνικό λαό γιατί για το 80% φταίνε οι φοροαπαλλαγές και η φοροαποφυγή και το 20% οι αυξημένες δημόσιες δαπάνες».

Διευκρίνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για την σταθερότητα», ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο «οικονομικό και πολιτικό έγκλημα, που αποτελεί λεηλασία της κοινωνίας, του δημόσιου πλούτου και οδηγεί στην χρεοκοπία και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα». Χαρακτήρισε τις πωλήσεις και τις ενοικιάσεις νοσοκομείων, που πρότεινε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, ως έγκλημα και ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε «να μην εξυπηρετεί τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες, αλλά τον λαό και την κοινωνία».

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Είστε η τελευταία στάση του Μνημονίου και είμαστε η αφετηρία για να αναδομήσουμε τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα