Αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής ζητά σύσσωμη η ιταλική πολιτική

Κι ενώ προσμετρούνται ακόμα πτώματα νεκρών μεταναστών που ολοένα αυξάνονται, η Ρώμη εκφραζόμενη καθολικά δια της Προέδρου της Βουλής Λάουρα Μποντρίνι ισχυρίζεται πως «τίποτε δε μπορεί να μείνει πια το ίδιο» καθιστώντας σαφές στις Βρυξέλλες ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική για τις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο».

Μέχρι και ο ήπατος άρχων της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, τονίζοντας την επίσπευση

στην αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά να καταργηθεί το αδίκημα λαθρομετανάστευσης και να γίνει πιο αποφασιστική η δίωξη των δουλεμπόρων.

«Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει εάν υπάρχει ή εάν δεν υπάρχει, εάν θα προστατεύσει τα σύνορά της, γιατί να προστατεύει τα σύνορά της σημαίνει και να προστατεύει τους κατοίκους της αλλά και να προστατεύει από το θάνατο όσους περνούν τα σύνορά της έκθετοι, χωρίς καμία ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας σαφέστερες τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο για να συντονιστούν οι πολιτικές των κρατών-μελών.

Την ίδια στιγμή, σε 155 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών από τους συνολικά 500 επιβαίνοντες, ενώ δυσχεραίνει η έρευνα στο σημείο του ναυαγίου λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, «Αιώνια Πόλη» προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες που επέζησαν του ναυαγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα