Αλλεπάλληλα πυρά για τον Στουρνάρα

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» υπογραμμίζει: «για ποιον δουλεύει ο Γιάννης Στουρνάρας;» αναφέροντας τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι τον θεωρεί «αδελφό» του. Στο ίδιο δημοσίευμα, βουλευτές της Ν.Δ. κατηγορούν τον Γ. Στουρνάρα ότι δουλεύει για τους Γερμανούς εμφανίζοντάς ον «ως τον “δούρειο ίππο” συμφερόντων και ομάδων που θέλουν να δέσουν την Ελλάδα

οριστικά στο “γερμανικό άρμα”»…

Προφανώς κάποια στελέχη της Ν.Δ. θυμούνται συνεχώς τη σχέση που είχε ο κ.Στουρνάρας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αλλά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, την εποχή που η Ελλάδα έμπαινε στην ΟΝΕ ενώ φτάνουν να τον συνδέσουν με λάθη στην ισοτιμία αλλά και τα swaps της Goldman Sachs.

«Ο κ.Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχουν ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν ο σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έβαζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτήν την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs» δήλωσε στη ΝΕΤ ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε επίθεση στον υπουργό μέσω Twitter: «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δεν ντρέπονται.».

Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών με την επιμονή του στη εξίσωση του Ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των εσόδων καθώς τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ακριβό πετρέλαιο, έχει μπει στο «μάτι» των βουλευτών. Ο Γιάννης Μιχελάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησαν πριν λίγες μέρες να επανεξεταστεί το θέμα και λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων. «Όταν έχετε 110 εκατ. ευρώ έσοδα, είναι αδύνατον να φτάσουν τον στόχο των 600 εκατ. ευρώ, όταν τώρα είναι χειμώνας και τώρα οι άνθρωποι πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο, διότι αλλιώς θα κρυώσουν. Πρέπει να πάμε και να υποστηρίξουμε στους τροϊκανούς και στην Κομισιόν ότι αυτή η πολιτική ήταν αναποτελεσματική».

Keywords
Τυχαία Θέματα