Νέα «mega» ιστοσελίδα φύλαξης αρχείων από τον Κιμ Ντότκομ

O Κιμ Ντότκομ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του mega.co.nz στις 06.48′ σήμερα στη Νέα Ζηλανδία (19.48′ Σαββάτου ώρα Ελλάδος), ακριβώς ένα χρόνο μετά την έρευνα της νεοζηλανδικής αστυνομίας στην τεράστια ιδιοκτησία και με την πολυτελή έπαυλη που διαθέτει στο Όκλαντ.

Τεράστια αποδοχή από το κοινό είχε ο νέος αυτός «χώρος φύλαξης δεδομένων» αφού πάνω από «100.000 χρήστες σε λιγότερο από μια ώρα», λίγο αργότερα «250.000 εγγεγραμμένοι χρήστες. Η χωρητικότητα

των κεντρικών υπολογιστών στη μέγιστη απόδοσή τους. Τα στοιχεία αυτά θα αυξηθούν μόλις πέσει η αρχική ευφορία. Τέλεια!», γράφει ο Γερμανός ιδρυτής του ιστότοπου στο λογαριασμό του στο Twitter. «Είμαι τόσο χαρούμενος. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο το Megaupload καταστράφηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Καλωσορίσατε στο http:// mega.co.nz».

Ο Κιμ Σμιτς που άλλαξε το όνομά του σε Κιμ Ντότκομ, είναι ελεύθερος υπό όρους στη Νέα Ζηλανδία όπου διέμενε τη στιγμή της σύλληψής του μετά την αστυνομική αυτή έφοδο.

Λόγω της τεράστιας αυτής αποδοχής ο νέος ιστότοπος δεν ήταν προσβάσιμος στις 07.00 ώρα Ελλάδος σήμερα. «Δεν μπορώ να εγγραφώ. Είναι μπλοκαρισμένο”, διαμαρτυρόταν ένας χρήστης του διαδικτύου, ένω ένας άλλος έλεγε «Δεν μπορώ καν να ανοίξω τη σελίδα».

Το mega.co.nz παρουσιάζεται ως μια υπηρεσία διαμοιρασμένης αποθήκευσης δεδομένων, τύπου Dropbox και Google Drive αλλά προσφέρει 50GB χώρο αποθήκευσης κατ’ άτομο, αφήνοντας πολύ πίσω τους ανταγωνιστές του.

«Θα θέσουμε σε λειτουργία κεντρικούς υπολογιστές σε αρκετές χώρες εκτός των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να μη σεβαστεί τη δική της νομοθεσία όπως έδειξε το 2012 με την περίπτωση του Megaupload», γράφει ο Ντότκομ.

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι το mega.co.nz είναι ασφαλές στο μέγιστο βαθμό και πιο ισχυρό από το Megaupload, που τέθηκε εκτός λειτουργίας πριν από ένα χρόνο από τις αμερικανικές αρχές.

Γεννημένος στη Γερμανία και έχοντας επίσης φινλανδική υπηκοότητα και κατοικία στη νέα Ζηλανδία, ο Κιμ Ντότκομ ενδέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη θέλει να τον δικάσει για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ακροαματική διαδικασία για την έκδοσή του αναβλήθηκε δύο φορές και τώρα έχει οριστεί τον Αύγουστο του 2013.

Ο Κιμ Ντότκομ διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι χρήστες του mega.co.nz θα είναι κρυπτογραφημένα και μη προσβάσιμα σε κυβερνήσεις και άλλες οργανώσεις για να μην κατασκοπεύουν τους χρήστες. «Η πειρατεία θα τιμωρείται. Θα εφαρμόσουμε αυστηρές διατάξεις και όρους και θα συμμορφωθούμε με όλους τους σχετικούς νόμους», τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα