Αμισθί ο Συντονιστής, έμμισθη η ομάδα

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής ακούσαμε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών και πολύπλοκων προβλημάτων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, όρισε Συντονιστή για τα θέματα των Ναυπηγείων τον κ. Νίκο Αναστασόπουλο.

Στην απόφαση του Πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2553Β΄/20-9-2012 καθορίστηκε ότι ο εν λόγω Σύμβουλος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για όσο χρόνο χρειαστεί αμισθί. Μέχρι εδώ καλά. Δεν πρόλαβε να

στεγνώσει όμως το μελάνι για τις αμισθί υπηρεσίες του Συντονιστή, και λίγες ημέρες μετά υπογράφεται άλλη απόφαση, για την τοποθέτηση μιας «μικρής ομάδας συνεργατών του Συντονιστή».

Τι λένε γι΄ αυτή την ομάδα οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης; Ότι οι συνεργάτες του Συντονιστή επελέγησαν κυρίως με κριτήριο την εμπειρία τους και ότι το σύνολο των αποδοχών τους θα είναι κάτω από 3.260 ευρώ. Πράγματι τα ποσά αυτά δεν είναι προκλητικά. Είναι όμως παράδοξο από τη μία να ακούμε υποσχέσεις για κατάργηση πρακτικών συνεργασιών του δημοσίου με συμβούλους και από την άλλη να προωθούνται αποφάσεις για συνεργασία με γνωστά νομικά γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα