Αμύθητος πλούτος και φτώχεια στην Ελλάδα

Το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης της Ινέσε Βαϊντέρε είναι ότι οι πιο ευάλωτες ομάδες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, για παράδειγμα οι γυναίκες και τα παιδιά.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, κυρίως γυναίκες, γιατί είναι οι πρώτες που χάνουν τη δουλειά τους σε περίοδο κρίσης αναφέρει η Deutsche Welle.

Όσο για την ανισοκατανομή πλούτου, άλλο ένα συστατικό στοιχεία της

κρίσης, που περιγράφει με παραδείγματα η έκθεση, η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως και η Ρωσία. «Η Ρωσία είναι μία χώρα μέσου εισοδήματος, στην οποία όμως οι πάμπλουτοι ζουν δίπλα στους πάμφτωχους. Στην ΕΕ παρόμοια καταγραφή έχουμε στην Ελλάδα, μία χώρα στην οποία βλέπω αμύθητο πλούτο, αλλά και τεράστια φτώχεια. Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε κάποια ανακατανομή, να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους στην κρίση» δήλωσε η Ινέσε Βαϊντέρε.

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση που αφορά χώρες εκτός ΕΕ, ωστόσο πολλά από τα συμπεράσματά της έχουν γενικότερη εφαρμογή.

Ως προς τη λύση που προτείνει η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με δηλώσεις της στην DW, είναι να αξιοποιηθεί μέρος των εσόδων από τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα