«Αν κάποιοι επιδιώκουν να με αποδομήσουν αναλαμβάνουν και την ευθύνη των ενεργειών τους»

07:30 9/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως υποστηρίζει μιλώντας στο εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», δεν μπορεί οι διαφωνίες για το αντιρατσιστικό να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση.

Επίσης σημειώνει προς όλους όσους κάνουν λόγο για ψυχρότητα στις σχέσεις του με το Μαξίμου, ότι εκτός από τη συνεχή επαφή που έχει με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, επικοινωνεί και με τον πρωθυπουργό και με συναδέλφους του υπουργούς καθώς επίσης και με τον πρόεδρο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για

την λειτουργία της κυβέρνησης ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει ότι «η συγκρότηση και η λειτουργία της συνιστά θαρραλέο για τα πολιτικά μας ήθη και την πολιτική μας ιστορία εγχείρημα. Έτσι θα ήταν μιζέρια – ας μου επιτραπεί η έκφραση – να αναδείξω τις όποιες δυσλειτουργίες (…). Ωστόσο θα πρόσθετα ότι για την αποτελεσματικότερη κυβερνητική λειτουργία θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές».

Ακόμη επισημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα «δεν το βλάπτει μόνο η διαφθορά αλλά και η διαφθορολογία», εξαγγέλλει νέους θεσμούς για την επιστροφή χρημάτων στα δημόσια ταμεία και την αντίστοιχη εξισορρόπηση ποινών και κάνει λόγο για επέκταση του μέτρου της αποζημίωσης του πολίτη σε περίπτωση καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και σε πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα