Ανακατατάξεις στην Κουμουνδούρου

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη από χθες, ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας συναντά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όλα τα μέλη του 21μελούς οργάνου, προκειμένου να καταγράψει αιτήματα, ενδιαφέροντα και αξιώσεις. Αυτό διότι στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, κάθε μέλος θα αναλάβει και από μία αρμοδιότητα, προκειμένου να συγκροτηθεί και ένα δεύτερο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο», πέραν των βουλευτών-τομεαρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ως τώρα φαίνεται πως έχει κλειδώσει

πως ο Αλέξης Μητρόπουλος θα αναλάβει τη Δημόσια Διοίκηση, η Σόφη Παπαδόγιαννη την Υγεία, ο Αλέκος Καλύβης την Εργατική Πολιτική, ο Ανδρέας Καρίτζης τον πολιτικό σχεδιασμό και την τεκμηρίωση, ενώ ο Τάσος Κορωνάκης το οργανωτικό του κόμματος. Στο πηδάλιο του γραφείου Τύπου παραμένει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ αρκετές «καραμπόλες» έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τα προβεβλημένα χαρτοφυλάκια, όπως αυτό της οικονομικής πολιτικής, που διεκδικεί -αλλά μάλλον χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες- η «Αριστερή Πλατφόρμα» των Λαφαζάνη-Νταβανέλου.

Καθημερινές αποφάσεις

Σε κάθε περίπτωση, η κατανομή των πολιτικών ρόλων μεταξύ των μελών του νέου οργάνου έχει σημασία, καθώς η ηγεσία του κόμματος φιλοδοξεί ότι η Πολιτική Γραμματεία θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ θα διαχειρίζεται όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας -από κοινού, ορισμένες φορές, με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επί της ουσίας, η Πολιτική Γραμματεία θα είναι το όργανο-γέφυρα μεταξύ του κόμματος και των βουλευτών -εξάλλου, κατόπιν άτυπης απόφασης, από όλες τις τάσεις αποθαρρύνθηκαν να θέσουν υποψηφιότητα νυν βουλευτές, ώστε να αποφευχθεί η πολυθεσία. Ο μόνος που μετέχει στην Πολιτική Γραμματεία και ταυτοχρόνως έχει και την ιδιότητα του βουλευτή είναι ο επικεφαλής των «ΠΑΣΟΚογενών», Αλέξης Μητρόπουλος, που αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από το «κόψιμο» των υποψηφίων της «σοσιαλιστικής συνιστώσας» από τη νέα Κεντρική Επιτροπή…

Keywords
Τυχαία Θέματα