ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΖΙΜΕΡΜΑΝ

22:56 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στις αρχές θα πρέπει να παραδοθεί, εντός των επόμενων 48 ωρών, ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο Αμερικανός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Τρέιβορ Μάρτιν επειδή τον πέρασε για… κακοποιό.

Ο Ζίμερμαν κατηγορείται για φόνο δευτέρου βαθμού. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε στο Σάνφορντ του Ορλάντο, από τον Ζίμερμαν ο οποίος ήταν επικεφαλής ομάδας εθελοντών που περιπολούν σε γειτονιές, καθώς θεωρήθηκε «ύποπτος», διότι, βγαίνοντας από μίνι μάρκετ, φορούσε την κουκούλα της ζακέτας του.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό ο 28χρονος κατεδίωξε το θύμα και στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Ωστόσο, ο Ζίμερμαν υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Εξαιτίας της ισχύουσας νομοθεσίας αρχικά δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τον φόνο. Ωστόσο, η υπόθεση προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα.

Στη συνέχεια ο 28χρονος παραδόθηκε και οι δικαστικές αρχές τον προφυλάκισαν. Αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης, τον Απρίλιο.

Ο Ζίμερμαν κατέβαλε το 10% του ποσού που του επιβλήθηκε. Σήμερα το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή, διότι παραπλάνησε τις αρχές όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα