Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τους νέους διοικητές νοσοκομείων

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος γνωστοποίησε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική, όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση επιτροπής προσωπικοτήτων, η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες. Η επιτροπή θα αποτελείται από

τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελ. Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Παν. Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Παπαβασιλείου, τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, Γ. Καπερώνη, τον οποίο όρισε εγγράφως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης καιτον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλο, ως εκπρόσωπο της αγοράς- θεσμικό εκπρόσωπο, όμως, που όπως ορίζει ο νόμος δεν πρέπει να έχει σχέση με τον τομέα της υγείας.

Ενστάσεις για τη σύνθεση της επιτροπής εξέφρασε, πάντως, ο Δημήτρης Νιάκας, καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σε επιστολή του υποστηρίζει ότι «εκτός αυτών που έχουν τη θεσμική ιδιότητα του γενικού γραμματέα του υπουργείου, του προέδρου του ΚΕΣΥ και του αντιπροέδρου ή μέλους του ΑΣΕΠ, που συμμετέχουν ως ο νόμος προβλέπει, οι υπόλοιποι δύο δεν έχουν σχέση με τις προβλέψεις του νόμου».

Ο Δημ. Νιάκας κρίνει ότι «ο υπουργός Υγείας φαίνεται να παραβιάζει απροκάλυπτα την προβλεπόμενη ρύθμιση του νόμου».

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική, όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση

Keywords
Τυχαία Θέματα