ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Προβλέψεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), κάνουν λόγο για το σχηματισμό του συγκεκριμένου φαινομένου στη ζώνη του Ειρηνικού, το μήνα που διανύουμε και τον Οκτώβριο, επηρεάζοντας τα παγκόσμια κλιματικά μοντέλα.

Το Ελ Νίνιο, που συνδυάζεται με σημαντικές αλλαγές στην ποσότητα των βροχοπτώσεων, χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα θερμές ωκεάνιες θερμοκρασίες στην περιοχή του τροπικού Ειρηνικού και έχει κατά το παρελθόν θεωρηθεί υπεύθυνο για τις ξηρασίες στην Αυστραλία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη βορειοανατολική Βραζιλία, την νοτιοανατολική Αφρική και ορισμένα τμήματα της

Ασίας και των ΗΠΑ.

Το Ελ Νίνιο συσχετίζεται επίσης με τις ασυνήθιστη αύξηση της υγρασίας στον Ισημερινό, το βόρειο Περού, την περιοχή που εκτείνεται από τη νότιο Βραζιλία έως τη βόρειο Αργεντινή και μέρη της ανατολικής Αφρικής.

Οι χειμώνες υπό την επίδραση του Ελ Νίνιο τείνουν να είναι θερμότεροι στον δυτικό Καναδά και σε τμήματα των ΗΠΑ και πιο βροχεροί στα νότια των ΗΠΑ, τονίζει ο WMO.

Ο Οργανισμός, που εδρεύει στη Γενεύη, προωθεί τη συνεργασία των 189 μελών του και των μετεωρολογικών και υδρολογικών υπηρεσιών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα