Ανανέωση και στο βάθος …Κεντροαριστερά

Πρόκειται για ένα κείμενο 220 σελίδων, εκπονημένο από την Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών (ΜΑΠ) του ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία αποτελείται από 72 νέους σε ηλικία επιστήμονες, με τον πρόεδρο του κόμματος να προωθεί και με αυτή του την επιλογή την ιδέα της ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. Η αποστολή τους άλλωστε, δεν τελειώνει στο Συνέδριο, όπου και θα παρουσιαστεί αναλυτικά πια το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Αντίθετα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

επιθυμεί την συνέχιση λειτουργίας της ΜΑΠ και πέραν αυτού, «ποντάροντας» και δίνοντας βήμα στους νέους.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας, θέμα το οποίο αναμένεται να θέσει προς συζήτηση και το απόγευμα, στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Εκεί θα μιλήσει ακόμα για το μείζον θέμα της ύφεσης, αλλά και για την ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κάτι για το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει τροπολογία, επαναφέροντας τώρα τις ρυθμίσεις της. Στον τομέα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε απολύσεις, πλην όμως να ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών στο θέμα της κινητικότητας.

Παράλληλα πάντως με τις προσυνεδριακές διαδικασίες και την κυβερνητική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα, ακόμα και μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να προσέλθει στον διάλογο πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του τελευταίου προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια, τόσο με τις άλλες κινήσεις, όσο και με τη ΔΗΜΑΡ, έστω και σε βάθος χρόνου. Στο πίσω μέρος του μυαλού του φέρεται να έχει πάντα την ιταλική «Ελιά», σχέδιο για το οποίο έχει μιλήσει από τις αρχές του καλοκαιριού ακόμα και την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Προς το παρόν πάντως, την εξουσιοδότηση για τις απαιτούμενες «κρούσεις» στις κινήσεις του χώρου, έχουν λάβει από την ηγεσία της Ιπποκράτους, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης (που αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σε μία «παράταξη ανάλογη της Ελιάς»), ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα