Ανασχεδιασμός του κράτους και οι επιπτώσεις στην κοινωνία

Το χρονικό διάστημα που η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίο. Η Ένωση παρακολούθησε το τελευταίο χρονικό διάστημα με προσοχή τις μεταβολές αυτές που συντελούνται, επιχειρώντας παράλληλα την καταγραφή και την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους.

Σκοπός της ημερίδας που οργανώνεται είναι να αναδειχθούν κρίσιμες πτυχές των μέτρων αυτών και των επιπτώσεών τους στο οικονομικό, κοινωνικό και, συνακόλουθα, πολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα η ημερίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει ποιοι λόγοι (δημοσίου συμφέροντος ενδεχομένως) επέβαλαν τα μέτρα αυτά, ποιοι

στόχοι εξυπηρετούνται και πώς επιτυγχάνονται, ποιες διαδικασίες επελέγησαν και πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης, ποιο είναι σε τελική ανάλυση το δημόσιο όφελος.

Στα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με το πόσο αναγκαία είναι αυτά τα μέτρα, αλλά και οι συνέπειες που προκύπτουν από αυτά, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν ειδικευμένοι νομικοί και διοικητικοί επιστήμονες, αλλά και οικονομολόγοι.

Επιπλέον εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων θα επιχειρήσουν στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, να προβούν στις δικές τους αξιολογήσεις και να τεκμηριώσουν τα συμπεράσματά τους.

Ωστόσο είναι ο πολίτης αυτός που τελικά καλείται, πιο ενημερωμένος περισσότερο πλέον, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις ριζικές αυτές ανατροπές στο Δημόσιο.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη, στις 16:50 το απόγευμα, με τον χαιρετισμό από την πρόεδρο της ΕΠΚΟΔΙ, Δρ. Νομικής, Άρτεμη Αναγνώστου Δεδούλη, και θα ακολουθήσει η ανάλυση των «νομικών και οικονομικών όψεων του προβλήματος» με τη συμμετοχή του Ν. Φίλιππα, Καθ. Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Επιστημονικού Δ/ντή Κ.Ε.Π.Ε, του Ανδρ. Μακρυδημήτρη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, του Απόστολου Παπακωνσταντίνου, ΔΝ, Δικηγόρου και του Κωνσταντίνου Συριόπουλου, Καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στο στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει συντονιστής θα είναι ο Νίκος Φελέκης και θα συζητηθούν τα πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα