Αναστολή και ακύρωση του λουκέτου ζητούν οι εργαζόμενοι

Ο Σύλλογος των εργαζομένων έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας αναστολή εκτελέσεως της απόφασης, αφού μέχρι την κύρωσή της από τη Βουλή αποτελεί απλή διοικητική πράξη, σύμφωνα με νομικές ερμηνείες.

Παράλληλα έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Κων. Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας

σύντομα, θα θελήσει να αποχωρήσει με τιμητικό τρόπο από επικεφαλής του ανωτάτου αυτού θεσμού, ακυρώνοντας την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια.

Η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής επί της αίτησης αναστολής θα κριθεί εντός των ημερών από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣτΕ Κων. Μενουδάκο.

Τι ζητάει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Ειδικότερα, η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει να ακυρωθεί η από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Όπως λένε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Όμως πάσχει και από αιτιολογία αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η ΕΡΤ έχει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (4,24 ευρώ ανά μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος).

Keywords
Τυχαία Θέματα