Ανέλαβαν …«Ελλήνων Πρωτοβουλία»

Με, μόνη, την παρουσία του Μιχ. Γιαννάκη, πρώην Γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και του πρώην βουλευτή του κόμματος Δημ. Σταμάτη κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στο Πρωτοδικείο το καταστατικό της κίνησης «Ελλήνων Πρωτοβουλία», του νέου σχήματο που θα επιχειρήσει – όπως όλα δείχνουν – να κινηθεί στο συντηρητικό χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Ανεξ. Ελλήνων – Χρυσής Αυγής.

Η

παρουσία των δύο πολιτικών, οι οποίοι πάντως δεν πολιτεύονται πλέον, σηματοδοτεί ότι το νέο σχήμα αποτελεί το πρόπλασμα για το νέο κόμμα που θα δημιουργήσουν τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξ. Έλληνες αλλά και πολιτικοί προερχόμενοι από τη Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ. Παραμένει άγνωστο αν θα συμμετάσχει ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει διαφωνήσει στο ζήτημα της ηγεσίας με τους υπόλοιπους «συνοδοιπόρους» του.

Η προσχώρηση των πολιτικών στελεχών θα γίνει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμμετάσχουν οι Χρ. Ζώης, Γ. Μανώλης, Κ. Κουράκος, ο ανεξάρτητος μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. βουλευτής Νικ. Σταυρογιάννης, ο πρ. βουλευτής της Ν.Δ.(αλλά και της ΔΗΣΥ και του ΛΑ.Ο.Σ) Κ. Κιλτίδης αλλά και οι πρώην βουλευτές του Γ. Καρατζαφέρη Κυρ. Βελόπουλος και Π. Μαρκάκης.

Στην ομάδα των 21 πρώτων στελεχών που υπογράφουν το καταστατικό του «σωματείου» κυριαρχούν καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και στελέχη των Ε.Δ. Ειδική μνεία και ως προς το χαρακτήρα του κόμματος χρήζει η παρουσία του επικοινωνιολόγου Σωτήρη Τζούμα, ο οποίος και συνέδεσε την πορεία του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

«Αυτό είναι ένα φόρουμ που θα επεξεργαστεί θέσεις για την κατάσταση και στην οικονομία και στην κοινωνία. Και από εκεί και πέρα, επειδή αυτές οι θέσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πράξη για το καλό της χώρας, υπάρχει ένα ενδεχόμενο και συζητείται να μετατραπεί σε μια πολιτική κίνηση» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο Γ. Μανώλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα