«Ανένδοτος να πέσει η κυβέρνηση»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και θέτει ως πρώτο στόχο του κόμματος τη «δημοκρατική ανατροπή» της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών «εδώ και τώρα».

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  δημοκρατικής ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, με γενικό ξεσηκωμό και διενέργεια εκλογών και η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης  της αριστεράς,  στηριγμένη σε ένα ευρύτατο λαϊκό μέτωπο και σε  ένα πρόγραμμα  αναγέννησης της κοινωνίας και της χώρας», σημειώνεται στο κείμενο της απόφασης, όπου η κυβέρνηση Σαμαρά

κατηγορείται πως έχει θέσει τη χώρα σε «καταστροφική πορεία».

«Ανένδοτος αγώνας»

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου κηρύσσει «παλλαϊκό ανένδοτο αγώνα» κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί σε έναν παλλαϊκό ανένδοτο αγώνα απέναντι σε μια καταστροφική πολιτική και σε μια κυβέρνηση που ακυρώνει το μέλλον αυτής της χώρας και των ανθρώπων της και ιδίως της νέας γενιάς. Καλεί ταυτόχρονα σε αντίσταση για την απόκρουση της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής. Στο επόμενο τετράμηνο θα ρίξει όλο το βάρος του για να γίνει συντριπτικά πλειοψηφικό και να αποκτήσει τεράστια δυναμική το αίτημα: Εκλογές για να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνια, για την προοδευτική αλλαγή με κυβέρνηση αριστεράς και λαϊκή συμμετοχή».

Ολόκληρη η πολιτική απόφαση και το πλαίσιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτό καταρτίστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, έχει ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

1.  Τρία χρόνια από το ξέσπασμα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, μετά από μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, μεγάλα κινήματα ανυπακοής, της   κορυφαίας εμπειρίας των πλατειών και της δημοκρατικής έκρηξης που σηματοδότησαν, η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εγκαινιάζει μια νέα φάση στη ζωή και τη δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα μας.  Πιο τολμηρά, πιο μαχητικά, με  μεγαλύτερη  επαφή με τους εργαζόμενους, τα μεσαία στρώματα που εξοντώνονται, την μικρή και μεσαία αγροτιά, τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νέα γενιά που της κλέβουν το μέλλον, διατυπώνουμε την ισχυρή απόφασή μας να  αγωνιστούμε  ώστε  να ανοίξει μια νέα σελίδα στη χώρα μας μακριά από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, από το σημερινό νεοφιλελεύθερο, διεφθαρμένο και  αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Έχουμε κεντρικό στόχο να σταματήσουμε την   καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή με πρωταγωνιστή το λαϊκό κίνημα και  με την κυβέρνηση της αριστεράς, να σηκώσουμε όρθια την κοινωνία, να προωθήσουμε την ριζική αλλαγή στη χώρα μας, να ανοίξουμε τον δρόμο στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

2. Η κατάσταση στην κοινωνία είναι τραγική. Με την ψήφιση και του τρίτου μνημονίου οι συνέπειες  θα είναι καταστροφικές,  θα διευρύνουν θεαματικά τις ταξικές ανισότητες και θα επιδεινώσουν ραγδαία την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας. Το δημόσιο χρέος

Keywords
Τυχαία Θέματα