«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

09:50 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αντεπίθεση απέναντι στην πίεση της Νέας Δημοκρατίας και στη συρρίκνωση των ποσοστών τους, εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, εγγράφως, ο Αντ. Σαμαράς.

Υψηλούς τόνους έναντι των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου

Βενιζέλου υιοθετούν πλέον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πόλωση αλλά και την τάση μερίδας ψηφοφόρων τους να επιστρέψουν στα… γαλάζια ψηφοδέλτια.

Η παρέμβαση Καραμανλή υπέρ της ψήφου στη Ν.Δ. και όχι στα μικρότερα κεντροδεξιά κόμματα διαμαρτυρίας, που ουσιαστικά στοχοποίησε τους Ανεξάρτητους και τον ΛΑ.Ο.Σ., αύξησε τον εκνευρισμό στο στρατόπεδο Καμμένου καθώς τα ποσοστά του κόμματος βρίσκονται, εμφανώς, στο στόχαστρο της Συγγρού. Έτσι την επόμενη ημέρα κιόλας, (και δύο 24ώρα μετά την παρουσίαση των 10 θέσεων προς επαναδιαπραγμάτευση από τον Αντ. Σαμαρά), οι Ανεξάρτητοι κυκλοφόρησαν την επιστολή – δέσμευση επί των όρων του μνημονίου που είχε στείλει ο κ. Σαμαράς προς τους εταίρους και δανειστές της χώρας, ενώ εκμετάλλευσης έτυχαν και οι δηλώσεις του Γάλλου Υπ. Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρωζώνης εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, καταρρίπτει τον μύθο του κ Βενιζέλου για στήριξη από τους σοσιαλιστές της Ευρώπης. Ταυτόχρονα καταρρίπτει και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που είναι η νέα θεωρία του κ Σαμαρά. Με το πιο ξεκάθαρο τρόπο δείχνει πόσο αλυσοδεμένη είναι η χώρα στις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου» σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, ενδεικτικής της στάση που θα τηρήσει μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου η πλευρά των Ανεξαρτήτων.

Ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τον… όρκο περί μη συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. «ούτε νεκρός», στη μετριπαθέστερη ωστόσο εκδοχή του. Δηλαδή, θα υπογραμμίζει ότι δεν θα συνεργασθεί με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο – ως υπεύθυνους για το μνημόνιο – αλλά δεν θα απορρίπτει την παροχή στήριξης σε κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται άλλο πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. (σ.σ. επί παραδείγματι, ένας εκ των δύο αντιπροέδρων).

Ως προς την τηλεμαχία,  ο Πάνος Καμμένος θα επιμείνει στη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, εκτιμώντας ότι – παρά τις κακές του επιδόσεις κατά τις συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο – στην τηλεοπτική αντιπαράθεση θα μπορέσει να κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι μίας «κυβερνητικής» Ν.Δ., ενός «συγκρατημένου» ενόψει πιθανών κυβερνητικών ευθυνών ΣΥΡΙΖΑ, μίας ούτως ή άλλως μετριοπαθούς Δημ. Αριστεράς και ενός «διαλυμένου» ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα