ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή 162 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών αποφασίστηκε από τους (πρώην) υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά την πρόσφατη απόφαση για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις φυλακές, και τον διορισμό περίπου 180 ειρηνοδικών ώστε να εκδικάζονται άμεσα και οι υποθέσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που εμπίπτουν στη δική τους δικαιοδοσία, δρομολογούνται οι διαδικασίες για να ενισχυθεί και το δικαστικό Σώμα, με δεδομένο την αύξηση του όγκου των

υποθέσεων και τους αργούς ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης που έχουν οδηγήσει κατ΄επανάληψη σε καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012. Αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τους υποψηφίους μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου και της 1ης Οκτωβρίου του 2012 είτε στη γραμματεία της Σχολής, είτε στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Κατά την υποβολή της αίτησης οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν (Διοικητική Δικαιοσύνη, Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, Εισαγγελία).

Keywords
Τυχαία Θέματα