Ανοικτό θέμα μόνο η κινητικότητα

19:17 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Εκτός από το θέμα της κινητικότητας το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει κλείσει τα περισσότερα ζητήματα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα συμπεριληφθούν όλες οι μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στην σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, νωρίτερα σήμερα.

Μεταξύ άλλων στο πολυνομοσχέδιο θα περιληφθούν όλες οι διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Σύμφωνα

με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο επικαιροποιημένο μνημόνιο θα γίνεται αναφορά για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ χωρίς όμως να περιλαμβάνονται λεπτομέρειες δεδομένου ότι το υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να ετοιμάσει το σχέδιο λειτουργίας του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί.

Αποκρατικοποιήσεις: Μειώνεται ο στόχος

Σύμφωνα με άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠ.ΟΙΚ. αλλάζει ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις για το 2013 . Ο νέος στόχος είναι στα 1,6 δισεκ. ευρώ από το 2,6 δισεκ που αρχικά είχε προβλεφθεί. Η διαφορά του ενός δισεκ. θα μετακυληθεί στο 2014. Όσον αφορά τον ΟΠΑΠ το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην αποκρατικοποίηση του.

ΦΠΑ στην εστίαση

Όσον αφορά το ΦΠΑ στη εστίαση παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε χαρακτηριστικά «παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το θέμα είναι πάντα στο τραπέζι αλλά πρέπει να βρεθούν και ισοδύναμα μέτρα ύψους 300 εκατ, ευρώ.

Ο Ρεν απειλεί με τμηματική καταβολή της δόσης

Νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Όλι Ρεν, μιλώντας σε σεμινάριο στην πόλη Μικέλι, την ιδιαίτερη πατρίδα του, είπε ότι είναι πιθανή, αλλά όχι βέβαιη η τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. «Όλα εξαρτώνται από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα