ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Kανονικά σιτίζονται από χθες οι κρατούμενοι των φυλακών του Κορυδαλλού, ενώ έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα.  

Κρατούμενοι στις περισσότερες πτέρυγες του Κορυδαλλού διαμαρτύρονταν για το αναχρονιστικό σωφρονιστικό σύστημα. Χρειάστηκε να περάσει την πύλη των φυλακών ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης

και να συζητήσει με αντιπροσωπεία κρατουμένων για περίπου τέσσερις ώρες ενημερώνοντάς τους για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου που στόχο έχουν αφενός τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.

Μετά από αυτή την ενημέρωση οι κρατούμενοι ξεκλείδωσαν τα μαγειρεία, που παρέμεναν κλειστά από την περασμένη Πέμπτη και άρχισαν να σιτίζονται κανονικά.

Λήξη της αποχής από το συσσίτιο αποφάσισαν και οι κρατούμενοι των φυλακών στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διευκρίνιζαν σε ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι, τον υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα «έχει ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος “σωφρονισμός” να αποτελεί διαρκή τιμωρία δίχως τέλος».

Απαιτούσαν «τη θεσμοποίηση των δικαιωμάτων τής άδειας και της αναστολής, καθώς επίσης και την επισημοποίηση της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης». Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημανθεί ότι οι κρατούμενοι κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα