ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

Καθυστερήσεις και ελλιπή ενημέρωση καταλογίζουν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά από πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, τα μέτρα θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ. Εκεί θα αποφασιστεί και το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας.

Σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ,

που θα συγκληθεί αμέσως μόλις «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα θα συζητηθούν αυτά, μετά από σχετική πρόταση που έκανε χθες στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων στην Ιπποκράτους ο Κώστας Σκανδαλίδης και υιοθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί, θα αποφασιστεί και κατά πόσον θα χρειαστεί να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ή όχι.

Περιεκτική και …προωθημένη κατά συναδέλφου του βουλευτές ήταν η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δεν «έμεινε» στα μέτρα, θεωρώντας τα περίπου ως ψηφισμένα, αλλά παρουσίασε ως διακύβευμα το «αν θα υπάρχει η Ελλάδα στην Ευρώπη με προοπτικές ανάπτυξης, ή θα γίνει μία χώρα όπου θα κυριαρχήσουν οι μαφίες, τα άκρα και η βία», φορτώνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο βάρος στους πλέον αδύναμους. Ο κ.Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Χρυσή Αυγή, ενώ εστίασε σε δύο αξίες, την αλήθεια και την ευθύνη γύρω από την ανάγκη να αλλάξει η Ελλάδα, διαφωνώντας ευθέως με τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθούν να γίνονται οι διορισμοί σε δημόσιους οργανισμούς στην χώρα μας.

Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε αφενός για ανευθυνότητα, αφετέρου για «δικαίωση» της βίας με τις πρακτικές αντισυγκεντρώσεων που εφήρμοζε στο παρελθόν, αλλά και με τον «νεοφασισμό, την άκρα δεξιά και την Χρυσή Αυγή» άνοιξε νωρίτερα στην ομιλία του και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντίθετα, πραγματοποίησε «άνοιγμα» στη ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «στρατηγική συνεργασία και συμπόρευση» του ΠΑΣΟΚ μαζί της. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί η ενόχλησή του από την ελλιπή ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά και από άλλους βουλευτές, που κατηγόρησαν τον ένοικο της οδού Νίκης επιπλέον για καθυστερήσεις, την ώρα που η χώρα πρέπει να …τρέξει. Κατά τα λοιπά, επικριτικοί στις ομιλίες τους υπήρξαν τόσο ο Γιάννης Κουτσούκος, όσο και η Θεοδώρα Τζάκρη που έθιξε ακόμα και το θέμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και κατά βουλευτών που δουλεύουν στη βάση προσωπικών στρατηγικών τους, «φωτογραφίζοντας» έτσι κατά πολλούς τον απόντα από τη συνεδρίαση Ανδρέα Λοβέρδο. Μίλησε λοιπόν για «ευρύχωρο και ανοικτό ΠΑΣΟΚ, που όμως δεν έχει χώρο για προσωπικές στρατηγικές». Κατά τα λοιπά, εστίασε στον μη οριζόντιο χαρακτήρα που θα πρέπει να έχουν τα νέα μέτρα, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να θέσει το ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων γεγονότων. Εστίασε ακόμα στην ανάγκη να …ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και υιοθετείται από όλους σήμερα. Αλλιώς, το κόμμα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης…

Keywords
Τυχαία Θέματα