Αντικατάσταση Σαμαρά σκέφτεται η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Βεβαίως, στη ΔΗΜΑΡ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παρούσα συγκυρία είναι εντελώς διαφορετική από τις συνθήκες που είχαν οδηγήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην παραίτηση και την αντικατάστασή του από τον Λουκά Παπαδήμο. Ενώ, δηλαδή, ο πρώην πρωθυπουργός αμφισβητείτο από το ίδιο του το κόμμα

και βρισκόταν ένα βήμα πριν χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρότατος εντός ΝΔ και δεν αμφισβητείται σε εσωκομματικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά, στο τραπέζι της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, έπεσε εκ νέου η ιδέα αντικατάστασης του κ. Σαμαρά από έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος πίεσαν τον Φώτη Κουβέλη (που δεν εμφανίζεται κάθετα απορριπτικός σε ένα τέτοιο σενάριο…) να θέσει θέμα αντικατάστασης Σαμαρά στη συζήτηση στο Μαξίμου, ως το ύστατο ανάχωμα πριν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Άλλος πρωθυπουργός τώρα»

Το συγκεκριμένο σενάριο, μάλιστα, στήριξαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και στελέχη με θεσμικό ή άτυπο ρόλο στο κόμμα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, ο πλέον ένθερμος οπαδός αυτής της λύσης είναι ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έχει καταθέσει στη ΔΗΜΑΡ την πρόταση για «πρωθυπουργό κοινής αποδοχής». Μάλιστα, στην τοποθέτησή του, ο Γρηγόρης Ψαριανός κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «έχει το σύνδρομο του σκορπιού» (κάτι που είχε κάνει από χθες και η έτερη βουλευτής του κόμματος, Μαρία Ρεπούση) και επισήμανε σκωπτικά: «Εδώ έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα διστάσει να ρίξει τη δική του;».

Keywords
Τυχαία Θέματα