Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχείρησε φίμωση της ελεύθερης έκφρασης

«Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης», τόνισε και η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, «διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».

Ο Αλέξης Τσίπρας

εξαπέλυσε νέα προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι «σ΄ αυτόν τον τόπο η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης «τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι» των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. «Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης», υποστήριξε. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία», επεσήμανε και αυτή η «πράξη φίμωσης» της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι «η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας».

«Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα