Αντιμετώπιση της ΧΑΠ χωρίς νυστέρι

Όπως αναλύθηκε στο πλαίσιο του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακα στη Θεσσαλονίκη, η ενδοσκοπική μέθοδος για την αντιμετώπιση του εμφυσήματος προβλέπει την τοποθέτηση βαλβίδων στον πνεύμονα με βρογχοσκόπηση. ΜΕ τις βαλβίδες μπλοκάρεται το σημείο που έχει υποστεί βλάβη για να λειτουργεί καλύτερα το φυσιολογικό κομμάτι του πνεύμονα.

Όπως υπογραμμίζει ο διευθυντής του τμήματος επεμβατικής πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Έσσεν της Γερμανίας, καθηγητής Λουτζ

Φράιταγκ, είναι απαραίτητο ο ασθενής να κόψει το κάπνισμα, γιατί αν συνεχίσει τότε θα συνεχίσει να καταστρέφεται και ο φυσιολογικός ιστός.

Σε 10-12 χρόνια το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα

Στο ίδιο συνέδριο έγινε αναφορά και στις έρευνες που διεξάγονται για τη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα.  Μια νέα έρευνα για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός θεραπευτικού εμβολίου για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες , ανάμεσα στις οποίες και στην Ελλάδα. Συμμετέχουν 220 ασθενείς και το πρώτο στάδιο της μελέτης θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Όπως σημείωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας, Κώστας Κοσματόπουλος, θα περάσουν τουλάχιστον 10 με 12 χρόνια πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

(Πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα