Αντίθετος στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ο Χατζησωκράτης

«Το μείζον ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η οικονομική πολιτική δεν μπορεί να είναι πόσο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα (αν και αυτό είναι οπωσδήποτε σημαντικό) αλλά πότε και με ποιον τρόπο η ανεργία θα μειωθεί κατά 10% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εάν αυτό δεν συμβεί όλα τα άλλα είναι προφάσεις».

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων, των οποίων τη «συνταγή» χαρακτηρίζει αποτυχημένη επικαλούμενος νομπελίστες οικονομολόγους και υπογράμμισε πως η χώρα χρήζει εναλλακτικής

ρεαλιστικής πρότασης που «θα προϋποθέτει σημαντικές ρήξεις και αλλαγές μεν αλλά να είναι εφικτή ως προς την εφαρμογή της», ενώ σχολίασε δεικτικά «όπου ακούς κόκκινες γραμμές περίμενε υποχωρήσεις», επισημαίνοντας την αποτροπή νέων οριζόντιων μέτρων.

Τέλος, αναφέρεται με θετικά λόγια στην παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, παρέμβαση που, όπως λέει, η ακαριαία απόρριψή της από το Μαξίμου «δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνει συζήτηση επί της ουσίας» παρότι αρνείται ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του υπό τις παρούσες συνθήκες κι άφησε «ανοιχτό παράθυρο» προς το ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζοντας τη στροφή του στο ρεαλισμό σχολιάζοντας «Σε ό,τι μας αφορά, στο μέτρο που αυτή η θέση είναι ειλικρινής, αυτή η μετατόπιση δίνει την δυνατότητα να αναπτύσσεται ένας δημόσιος διάλογος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συζητήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα