ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ… ΒΥΡΩΝ

Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί η… οργή του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δεν συγχωρεί τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή Μεϊμαράκη ενώ, σε κάθε ευκαιρία, βάλλει κατά της κυβέρνησης.

«Πρόβλημα Βύρων» ανακύπτει για την κυβέρνηση αφού ο, μόλις για δύο ημέρες, Πρόεδρος της Βουλής φέρει βαρέως την επιλογή Σαμαρά

να αναθέσει την Προεδρία του Σώμματος στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο έμπειρος πολιτικός θεωρεί ότι η αντιμετώπιση που είχε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν άκρως υποτιμητική καθώς κρίνει ότι θα δικαιούτο να συνεχίσει στο Προεδρειο της Βουλής, σε κανονική κοινοβουλευτική περίοδο.

Συνεργάτες του κ. Πολύδωρα διέψευδαν, πάντως, τα σενάρια που τον έφεραν να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής απέναντι στον Ευ. Μεϊμαράκη, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγούσε στην υπερψήφισή του από τους Ανεξ. Έλληνες, τη Χρ. Αυγή, ενδεχομένως και κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έκρυβαν, πάντως, ότι παραμένει εξαιρετικά δυσαρεστημένος.

Τα σενάρια περί ανταρσίας αναβίωσαν μετά τη θέση που έλαβε ο κ. Πολύδωρας έναντι των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία αλλαγής του κανονισμού της Βουλής. Οι ίδιες πηγές, δίπλα στον κ. Πολύδωρα, έκαναν λόγο για «φάουλ» εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο προανήγγειλε τις αλλαγές, σημειώνοντας ότι η διάκριση των εξουσιών επιβάλλει να κατατίθεται πρόταση στη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής και όχι να παρουσιάζονται ως προειλημμένες αποφάσεις της εκτελεστικης εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα