ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ CSU

19:50 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Απειλές για αποχώρηση από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αν και άλλες χώρες της ευρωζώνης λάβουν οικονομική βοήθεια εκτόξευσε ο  ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) .

Ο Χορστ Ζεεχόρεφ τόνισε ότι υπάρχουν όρια για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένο να πάει το κόμμα του.

Οι απειλές του Ζεεχόφερ φανερώνουν την πίεση που ασκείται στη Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας έπειτα  και την  απόφαση

των ηγετών της Ευρωζώνης σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχουν προβλήματα απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία, απόφαση που  εκλήφθηκε από πολλούς ως ήττα της Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι η  Γερμανίδα καγκελάριος βασίζεται στις ψήφους του CSU, το αδελφό κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), στο κοινοβούλιο και θεωρητικά αν αυτό αποσύρει την υποστήριξή του η κυβέρνηση της Μέρκελ ενδέχεται να πέσει.

«Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας και το CSU δεν θα μπορούν να πουν «ναι» πια», σημείωσε ο Ζεεχόφερ στο περιοδικό Stern. «Και χωρίς τις ψήφους του CSU ο συνασπισμός δεν θα έχει πια την πλειοψηφία», τόνισε.

Επίσης ο  Ζεεχόφερ επεσήμανε ότι ανησυχεί πως οι αγορές ενδέχεται να πιστέψουν ότι η Γερμανία έχει αναλάβει μεγάλο βάρος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι το πιο επικίνδυνο».

Ερωτηθείσα η Μέρκελ για τα σχόλια του ηγέτη του CSU σε κοινή της συνέντευξη με τον Σλοβάκο πρωθυπουργο Ρόμπερτ Φίτσο, η Μέρκελ απάντησε ότι έχει ήδη μιλήσει εκτενώς με τον Ζεεχόφερ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνεργασία με το αδελφό κόμμα θα πάει καλά.

Ωστόσο ο Φίτσο από την πλευρά του προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αν αποτύχουν να δεσμευθούν σε μεταρρυθμίσεις.

«Η υπομονή της κοινής γνώμης εξαντλείται», είπε ο Φίτσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα