Νέα κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους

κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους.

Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις η Άγκυρα, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, στα 3000 και 5000 πόδια αντίστοιχα, στις 11:19 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Ο σχηματισμός είχε εισέλθει στις 11:02 στο FIR Αθηνών μεταξύ Σάμου και Χίου και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:23. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, από το οποίο ξεκίνησαν νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, μετά από 14 μήνες που απέφευγαν τέτοιες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα