ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 2,25 ΔΙΣ.

Το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν στο δημόσιο οι 15.000 Έλληνες που φυγάδευσαν την περίοδο 2009-2011 περίπου 7 δισ. ευρώ. Όπως αποκάλυψε το matrix24.gr το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολές στους ανωτέρω 15.000 προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδήλωτα εισοδήματα τους φθάνουν στο ποσό των 5 δισ. ευρώ. (απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων).  Όπως φαίνεται η λίστα με τους 54.000 μεγαλοκαταθέτες αποδεικνύεται «θησαυρός» δεδομένου ότι το ποσό που υπολογίζει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο φθάνει τα 2,25

δισ. ευρώ.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με συντελεστή 45% δεδομένου ότι οι αποκλίσεις στις καταθέσεις των συγκεκριμένων 15.000, ξεπερνούν το ποσό των 100.000 ευρώ.

Η νομική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται την επιστολή προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και να μην εγείρουν ενστάσεις οι φορολογούμενοι. Ουσιαστικά με την επιστολή, που θα λάβουν όσοι απέκρυψαν εισοδήματα, θα καλούνται μέσα σε προθεσμία 10 – 15 ημερών να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, σε συγκεκριμένη «φόρμα», τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζεται η απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Στην επιστολή θα αναγράφεται το ποσό της διαφοράς (μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων ανά έτος) που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών και με δική τους ευθύνη θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση. Και αυτό διότι κάποιοι από τους 15.000 μπορεί να έχουν κάποια παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι η διαφορά είναι μικρότερη από αυτή που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών. Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα ορισθεί από το υπουργείο Οικονομικών ένα διάστημα προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν από την απόκρυψη εισοδημάτων. Βέβαια, το υπουργείο Οικονομικών θα διενεργήσει και δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 2-5% των 15.000 φορολογούμενων . Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν στην τροποποιητική δήλωση, κατέγραψαν τα σωστά εισοδήματα ή προσπάθησαν εκ νέου να αποκρύψουν εισοδήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικά στοιχεία με τα εμβάσματα των 54.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα