Απεταξάμην τον Λαυρεντιάδη

Οι τρεις κατηγορούμενοι, Τρύφων Κολλίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής, επί ώρες εξηγούσαν στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη γιατί δεν αποτελούν μέλη καμίας εγκληματικής οργάνωσης και πολύ περισσότερο της οργάνωσης που περιγράφεται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο με διευθύνοντα τον προφυλακισμένο επιχειρηματία.

Ο ένας από αυτούς εμφανίστηκε ως θύμα του Λαυρεντιάδη, ο δεύτερος παραπλανημένος, ενώ ο τρίτος με στοιχεία που προσκόμισε απέδειξε ότι έφυγε νωρίς – 4 μήνες

έμεινε στη θέση του – όταν είδε ότι οι δεσμεύσεις Λαυρεντιάδη για τη λειτουργία της τράπεζας έμεναν μόνο στα χαρτιά.

Παρόλα αυτά ανακρίτρια και εισαγγελέας τους έκριναν προφυλακιστέους και τους έστειλαν στον Κορυδαλλό, όπως και το βασικό κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Αθανάσογλου υποστήριξε ότι από το 2007 έως το 2011 είχε ο ίδιος βάλει στην τράπεζα όλα του τα λεφτά, συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ, και στο τέλος βρέθηκε να έχει χάσει τα χρήματά του, αλλά και την προσωπική τους ελευθερία.

Στο ρόλο του Λαυρεντιάδη αναφέρθηκε και ο Τρύφων Κολλίντζας, ο οποίος αντέτεινε ότι σηκώθηκε και έφυγε-παραιτήθηκε – από την Τράπεζα και εξήγησε ότι: Δεν αποτελούσε μέλος του περιβάλλοντος του Λαυρεντιάδη , δεν συνέπραξε με κανένα μέλος του ΔΣ , αλλά ούτε και μεθόδευσε την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα , προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του βασικού μετόχου. Επιπλέον, δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει αν οι επίμαχες δανειακές συμβάσεις των εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη που πιστοδοτήθηκαν ήταν εικονικές , ούτε βεβαίως γνώριζε αν τα μέλη του ΔΣ αυτών των εταιρειών λειτουργούσαν προς εξυπηρέτηση του βασικού μετόχου . Τέλος, πρόσθεσε ότι επί τη ς θητείας του ουδέποτε γνωστοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές παράβαση των τραπεζικών κανονισμών.

Επιστολή με δεκατρείς υπογραφές καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μίας ακόμα που υπογράφει ένας παλαιός φοιτητής του, ο οποίος διδάσκει σήμερα Οικονομικά στο ΜΙΤ ήταν «σύμμαχοι» υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Proton Bank Τρύφωνα Κολλίντζα.

H σκυτάλη των απολογιών περνάει την πέμπτη το πρωί στην τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία είχε διατελέσει μέλος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Τράπεζας,ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων για την ίδια υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα