Απήχθη ακτιβιστής στο Πακιστάν

Κατήγγειλε δε ότι ο πελάτης του συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες.

Ο Καρίμ Χαν, ο γιος και ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκαν από ένα αμερικανό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2009, ήταν ο πρώτος Πακιστανός που κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονίας από τους βομβαρδισμούς αυτούς που διεξάγει η Ουάσινγκτον στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν στόχο αντάρτες Ταλιμπάν και τους συμμάχους τους της αλ Κάιντα και επισήμως επικρίνονται από τις πακιστανικές αρχές,

όμως μαρτυρίες και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν τη συνεργασία του Ισλαμαμπάντ στο αμφιλεγόμενο αυτό πρόγραμμα.

Νωρίς την προηγούμενη Τετάρτη, «15 με 20 άνδρες» που φορούσαν πολιτικά ή αστυνομικές στολές συνέλαβαν τον Χαν στην οικία του στο Ραουαλπίντι, μια πόλη κοντά στο Ισλαμαμπάντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Σάχζαντ Άκμπαρ.

Από το 2008, τουλάχιστον 2.155 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προπύργιο της αλ Κάιντα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα