Από την «Καφεΐνη» στον «Κολιμπρί»

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αναβάθμιση του αλγορίθμου της που προχώρησε η Google τα τελευταία τρία χρόνια και τέθηκε σε εφαρμογή αυτό το μήνα, επηρεάζοντας περίπου το 90% των αναζητήσεων διεθνώς.

Σύμφωνα με το BBC, ο νέος αλγόριθμος αναζήτησης πήρε την κωδική ονομασία «Κολιμπρί» (Hummingbird) και αντικαθιστά τον προηγούμενο με την ονομασία «Καφεΐνη», που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην καλύτερη ιεράρχηση στην εμφάνιση

των ιστοσελίδων που αναζητούσε ο χρήστης.

Η εταιρία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών παγκοσμίως, οι οποίοι υποβάλουν όλο και πιο πολύπλοκα ερωτήματα μέσω του Google. Η νέα πιο «έξυπνη» τεχνική φιλοδοξεί να «καταλαβαίνει» καλύτερα το πραγματικό νόημα των αναζητήσεων των χρηστών.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Αμίτ Σινγκάλ, η μηχανή αναζήτησης θα μπορεί πια να κατανοεί καλύτερα τις έννοιες των λέξεων της αναζήτησης και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η ανάγκη αυτή έγινε επιτακτική, καθώς αυξάνονται σταδιακά οι φωνητικές αναζητήσεις μέσω π.χ. των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, οπότε ο αλγόριθμος θα πρέπει να «σκέφτεται» πιο ανθρώπινα.

Keywords
Τυχαία Θέματα