ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Τον έλεγχο των αγορών και πρωτίστως των επιτοκίων μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζητά με επιστολή του προς τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, απέστειλε την επιστολή την περασμένη Τετάρτη, 6 Ιουνίου, και ζητούσε  από τις Βρυξέλλες

να αναλάβουν επειγόντως δράση για τη σταθεροποίηση των αγορών. Εκτιμούσε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ο μόνος θεσμός που έχει την ικανότητα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

«Είναι αναγκαίο να αναληφθεί επειγόντως δράση για τη σταθεροποίηση των αγορών και τον έλεγχο των επιτοκίων», δήλωνε ο Μαριάνο Ραχόι στην επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και είχε δύο παραλήπτες. Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Η Ισπανία, που σημειωτέων δεν είχε ακόμη καταθέσει αίτημα για βοήθεια, βρισκόταν στη δίνη των απαγορευτικών επιτοκίων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ραχόι ζητούσε  συνθήκες σταθερότητας και ρευστότητας, εκτιμώντας ότι ο μόνος θεσμός που μπορεί να τις διασφαλίσει είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστική για να δείξουμε τη δέσμευση των χωρών-μελών προς τον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ» έγραφε στην επιστολή του ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα