Από τον Σαμαρά στους …βουλευτές του ο Βενιζέλος

Για αυτό και για πολλά άλλα θα μιλήσει σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι, εν μέσω κρίσιμων καταστάσεων για την χώρα, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ο κ.Βενιζέλος, φέρεται αποφασισμένος να μην αποστεί της αρχικής του τοποθέτησης υπέρ του «όχι» σε νέα μέτρα, κάτι για το οποίο φροντίζει σε τακτά

χρονικά διαστήματα να θυμίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης συνολικά.

Ταυτόχρονα θα υπερασπιστεί παντιοτρόπως εαυτόν στην υπόθεση των υποβρυχίων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μη διστάζοντας να έρθει και σε ενδοκυβερνητική κόντρα με περισσότερα του ενός στελέχη, στον βαθμό που εκείνα θα υπερασπιστούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον οποίο στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται όχι απλά ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα, αλλά ότι αγνόησε παντελώς τα στοιχεία που του είχε αποστείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προτίμησε να τον «αδειάσει» στη Βουλή, «κάνοντας τον καλό» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ.Βενιζέλος θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί και για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, δεδομένου ότι στηρίζει αναφανδόν το «κείμενο των 58», μία προσπάθεια που χαίρει της εμπιστοσύνης και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, το θέμα της Χρυσής Αυγής (σ.σ. απόψε ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης προς την οργάνωση, ενώ συνεδριάζει η επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για την άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια, του Ηλία Κασιδιάρη, του Ηλία Παναγιώταρου και του Στάθη Μπούκουρα, που κατηγορούνται για τέσσερα επιπλέον αδικήματα) και την υπόθεση των υποβρυχίων, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά αύριο το απόγευμα και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε κατʼ ιδίαν συνάντησή τους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, δε, επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα της περιβόητης «προγραμματικής συμφωνίας» που έχει πλέον χρονίσει, δεδομένου ότι εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Για τις εξελίξεις σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, θα συζητήσουν ακόμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο εσωτερικό της πράσινης ΚΟ άλλωστε, η κατάσταση είναι έκρυθμη, αφενός γιατί πολλοί βουλευτές διαμηνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τυχόν νέα μέτρα, αφετέρου γιατί επικρατεί προβληματισμός για τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος και διαφορετικές απόψεις για το θέμα της Κεντροαριστεράς. Η κριτική των περισσότερων επί του τελευταίου, επικεντρώνεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει να «πατάει σε δύο βάρκες», συνεργαζόμενο με τη ΝΔ στην κυβέρνηση και επιχειρώντας πρωταγωνιστικό ρόλο …εκ του μακρώθεν, ή πάντως χωρίς να «βγαίνει μπροστά», στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα