Ασφυκτικές πιέσεις ΔΗΜΑΡ προς Μαξίμου

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Πιέζουμε για να περάσει το νομοσχέδιο ως έχει. Είναι εξαιρετικό νομοσχέδιο και είναι αυτό που απαιτούν οι καιροί», τονίζει στο matrix24.gr υψηλόβαθμος παράγοντας της Αγίου Κωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας τη δυσφορία του Φώτη Κουβέλη για την πρωτοβουλία του Μαξίμου να βάλει «πάγο» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ είχε χθες πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προκειμένου στην

Αγίου Κωνσταντίνου να αποκτήσουν σαφή εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί. Βάσει της πληροφόρησης που έχει η ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Δικαιοσύνης απλώς έστειλε το νομοσχέδιο σε όλα τα συγκυβερνώντα κόμματα πριν το θέσει προς δημόσια διαβούλευση, για έναν λόγο: επειδή αυτό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Ότι, δηλαδή, πριν ένας υπουργός φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή ή το θέσει σε δημόσια διαβούλευση, θα πρέπει όλα τα κυβερνητικά κέντρα να είναι ενήμερα και να έχει δοθεί το «πράσινο φως». «Ο Ρουπακιώτης δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτό που ζητάμε να κάνει το υπουργείο Εσωτερικών πριν φέρει το νόμο για τις αλλαγές στην ιθαγένεια», λένε στη ΔΗΜΑΡ, υπονοώντας ότι η αποστολή του νομοσχεδίου στο Μαξίμου έχει… ενημερωτικό χαρακτήρα.

Μπρα ντε φερ

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι μεταξύ της Αγίου Κωνσταντίνου και του Μαξίμου διεξάγεται ένα έντονο μπρα ντε φερ, καθώς στη ΔΗΜΑΡ διαπιστώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση προς ψήφιση. «Δίνουμε μάχη και πρέπει να την κερδίσουμε», λένε συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, που δεν αποκλείουν και προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στον Αντώνη Σαμαρά, ώστε το νομοσχέδιο να μην υποστεί… γενικό «λίφτινγκ», όπως φαίνεται να ζητεί από τον Αντώνη Ρουπακιώτη ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και, κυρίως, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα