ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΙΔΟΥΣ Ο «ΓΥΜΝΙΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αθώος κρίθηκε κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την προσβολή της δημοσίας αιδούς, ο 56χρονος Αμερικανός που χθες το βράδυ «πέταξε» τα ρούχα του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Καταδικάστηκε όμως σε ποινή τεσσάρων μηνών επειδή δεν είχε διαβατήριο.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο 56χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ στην αγόρευσή του ζήτησε την αθώωσή του και για τη δεύτερη κατηγορία που τον οδήγησε στο εδώλιο και είναι παράνομη είσοδο στη χώρα. Αδίκημα για το οποίο τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών.Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος – λογιστής στο επάγγελμα- είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για παρακώλυση συγκοινωνιών επειδή περπατούσε στις ράγες του Μετρό. Τότε δεν είχε τεθεί ζήτημα παράνομης εισόδου του στη χώρα γιατί προσκόμισε τα νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά προ διμήνου εκλάπη το διαβατήριό του.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για την επιλογή του να… κυκλοφορήσει γυμνός ισχυριζόμενος ότι δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μέρκελ, ενώ επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.

Πρόεδρος: «Γιατί το κάνατε»

Κατηγορούμενος: «Είμαι τρελός»

Ερ: «Δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μέρκελ;»

Απ: «Όχι, δεν ήξερα».

Ερ: «Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις;»

Απ: «Ο κόσμος γέλαγε…Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε».

Keywords
Αναζητήσεις
προσβολή δημοσίας αιδούς ποινη
Τυχαία Θέματα