ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Την αισιοδοξία του ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας για τις εμπορικές τράπεζες της Ισπανίας αποτελεί ένδειξη ότι «η εμπιστοσύνη επανέρχεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους», εξέφρασε από το Μόντρεαλ ο Επίτροπος Εσωτερικής αγοράς-υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ. 

Μάλιστα ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι η απόφαση για βοήθεια ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών αντανακλά το ότι «η Ευρώπη μπορεί να λάβει καλές αποφάσεις» για το κοινό μέλλον της,

την ώρα που «επί δύο χρόνια η κοινή νομισματική πολιτική απειλήθηκε από μια διασπαστική πολιτική, όσον αφορά τα δημοσιονομικά θέματα και την ακολουθητέα οικονομική πολιτική».

Επίσης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν πιστεύει ότι για την ευρωζώνη «είναι δώδεκα (η ώρα) παρά ένα», όπως διατείνεται ο Αμερικανός οικονομολόγος που προέβλεψε τη μείζονα κρίση του ’08, ο Νουριέλ Ρουμπινί.

«Τα προγράμματα εξωτερικού δανεισμού, παραδείγματος χάρη το ιρλανδικό, το πορτογαλικό, καρποφορούν», επισήμανε ο Μπαρνιέ και πρόσθεσε: «το τωρινό δίλημμα στην Ευρωζώνη είναι: θα προχωρήσουμε κι άλλο ή, μέσω του προστατευτισμού, θα σημάνει η υποχώρηση;»

Keywords
Τυχαία Θέματα